Hitelfelvétel

A lakás már megvan? Találd meg az idális finanszírozást is!

Állami támogatások és lakáshitelek az OTP Banktól

Balogh Krisztián

OTP Bank NYrt. mobil értékesítési vezető szakértő

+36 70 938 53 33

E-mail: Krisztian.Balogh(at)otpbank(dot)hu

Piaci kamatozású lakáshitelek

Piaci kamatozású hitelt önállóan vagy állami támogatású hitel mellé kiegészítésként is igényelhet. Ezeknek a hiteleknek a feltételeit és árazását a jogszabályi kereteket és a piaci viszonyokat figyelembe véve bankunk határozza meg.

Fix kamatozású hitelek

Fix kamatozású hiteleknél - kamatperióduson belül vagy a futamidő végéig - mi vállaljuk annak a kockázatát, hogy változhatnak a piaci kamatok. Ezért, hogy a törlesztőrészlet változatlan maradjon, Önnek ugyan magasabb, de fix kamatot kell fizetnie.

 • Változatlan kamatozás 5 évig, 10 évig vagy a futamidő végéig (legfeljebb 20 éves futamidő esetén).
 • A felvehető hitel összege legalább 500 000 Ft, legfeljebb 75 000 000 Ft lehet.
 • Kamat-, díj- és költségkedvezménnyel is igényelheti

Változó kamatozású hitelek

Változó kamatozású hiteleknél ugyan alacsonyabb kamatot kell fizetnie, de Ön viseli annak kockázatát, hogy változhatnak a piaci kamatok. Mivel a kamat követi a pénzpiac változásait, ezért a törlesztőrészlet ennek megfelelően gyakrabban változhat: 3 havonta nőhet vagy csökkenhet.

 • Referencia-kamatlábhoz kötött kamatozás
 • A felvehető hitel összege legalább 500 000 Ft, legfeljebb 75 000 000 Ft lehet.
 • Kamat-, díj- és költségkedvezménnyel is igényelheti.

Kamattámogatott lakáshitelek

Kamattámogatott hiteleknél az állam a kamattámogatás időszaka alatt, azaz a futamidő meghatározott időszakára a kamat megfizetéséhez támogatást nyújthat. Ön akkor igényelhet kamattámogatott hitelt, ha bankunk hitelezési feltételein túl megfelel a vonatkozó jogszabályi feltételeknek is, melyek összefoglalását megtalálja honlapunkon a termékismertetőkben.

Fix kamatozású hitelek

Fix kamatozású kamattámogatott hiteleknél a kamatperióduson belül Önnek fix kamatot kell fizetni, így a törlesztőrészlet nem változik a kamatperiódus alatt. A kamat kamatperiódusonként követi az állampapír-piac változásait.

 • Változatlan kamatozás 5 évig vagy a futamidő végéig (legfeljebb 25 éves futamidő esetén)
 • Az állam a kamattámogatást a futamidő első 5 évére, CSOK-hoz igényelt kamattámogatott hitel esetén 25 évre nyújtja.
 • A felvehető hitel összege legalább 500 000 Ft, legfeljebb 15 000 000 Ft lehet.
 • Díj- és költségkedvezménnyel is igényelheti.

Változó kamatozású hitelek

Változó kamatozású kamattámogatott hiteleknél a kamat évente követi az állampapír-piac változásait, ezért a törlesztőrészlet ennek megfelelően változhat: évente nőhet vagy csökkenhet.

 • Az állam a kamattámogatást a futamidő első 5 évére nyújtja.
 • A felvehető hitel összege legalább 500 000 Ft, legfeljebb 15 000 000 Ft lehet.
 • Díj- és költségkedvezménnyel is igényelheti.

Minta ajánlatok, kalkulációk:


A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A részletes feltételekről érdeklődjön tanácsadóinknál, és tájékozódjon a www.otpbank.hu honlapon közzétett vonatkozó üzletszabályzatokból és hirdetményekből.

A Duna Terasz Grandeban lakás vásárlása esetén igénybevehető ingatlanhitel részletes feltételeiért látogasson el és regisztráljon a www.dunaterasz.hu oldalon, érdeklődjön a megadott telefonszámon, vagy keresse személyesen a Duna Terasz Grande Kft. munkatársait! Érdeklődését követően a Duna Terasz Grande Kft. közvetítésével az OTP felveszi Önnel a kapcsolatot a további, részletes tájékoztatás érdekében. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát, továbbá nem tartalmazza a lakásbiztosítás díját, mivel az nem ismert. Az ingatlanhitel igénybevételéhez lakásbiztosítási szerződés megkötése vagy megléte szükséges. A kölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog.

Az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az ügyfél által kiválasztott konstrukcióra az aktuális feltételek mellett adott személyre szabott ajánlatot.
Az OTP Jelzálogbank Zrt. által folyósított kölcsön esetében közvetítőként az OTP Bank Nyrt. jár el. Az OTP Jelzálogbank Zrt. a hitelbírálat jogát fenntartja.
A Lakáshitel aloldalt a Duna Terasz Grande Kft. kezeli.

Kövess minket!

Hírlevél feliratkozás

Ajánlatot kérek 0