Banki finanszírozás

Már kiválasztottad a megfelelő lakást, de még nem tudod miből finanszírozd?

A Duna Terasz Grande és pénzügyi partnere, az OTP Bank személyre szabott ajánlattal és díjmentes kényelmi szolgáltatással áll vásárlói rendelkezésére.

Ha ingatlanhitelt szeretne felvenni, Mobilbankáraink segítenek!

Banki ajánlatkérés

Állami támogatások és lakáshitelek az OTP Banktól

Az OTP Bank több évtizedes múltja, kollégáink szakmai felkészültsége lehetővé teszi az Ön számára, hogy az állami támogatások és lakáshitelek széles kínálatából az Önnek legkedvezőbb finanszírozási lehetőségeket vegye igénybe.

Piaci kamatozású lakáshitelek

Piaci kamatozású hitelt önállóan vagy állami támogatású hitel mellé kiegészítésként is igényelhet. Ezeknek a hiteleknek a feltételeit és árazását a jogszabályi kereteket és a piaci viszonyokat figyelembe véve bankunk határozza meg.

Fix kamatozású hitelek

Fix kamatozású hiteleknél - kamatperióduson belül vagy a futamidő végéig - mi vállaljuk annak a kockázatát, hogy változhatnak a piaci kamatok. Ezért, hogy a törlesztőrészlet változatlan maradjon, Önnek ugyan magasabb, de fix kamatot kell fizetnie.

Változó kamatozású hitelek

Változó kamatozású hiteleknél ugyan alacsonyabb kamatot kell fizetnie, de Ön viseli annak kockázatát, hogy változhatnak a piaci kamatok. Mivel a kamat követi a pénzpiac változásait, ezért a törlesztőrészlet ennek megfelelően gyakrabban változhat: 3 havonta nőhet vagy csökkenhet.

Kamattámogatott lakáshitelek

Kamattámogatott hiteleknél az állam a kamattámogatás időszaka alatt, azaz a futamidő meghatározott időszakára a kamat megfizetéséhez támogatást nyújthat. Ön akkor igényelhet kamattámogatott hitelt, ha bankunk hitelezési feltételein túl megfelel a vonatkozó jogszabályi feltételeknek is, melyek összefoglalását megtalálja honlapunkon a termékismertetőkben.

Fix kamatozású hitelek

Fix kamatozású kamattámogatott hiteleknél a kamatperióduson belül Önnek fix kamatot kell fizetni, így a törlesztőrészlet nem változik a kamatperiódus alatt. A kamat kamatperiódusonként követi az állampapír-piac változásait.

Változó kamatozású hitelek

Változó kamatozású kamattámogatott hiteleknél a kamat évente követi az állampapír-piac változásait, ezért a törlesztőrészlet ennek megfelelően változhat: évente nőhet vagy csökkenhet.
Az állam a kamattámogatást a futamidő első 5 évére nyújtja.

Támogatások

Családi otthonteremtési kedvezmény

Egyszeri, vissza nem térítendő támogatás, melynek összege a támogatás céljától és a meglévő és vállalt gyermekek számától függ.

Hogyan működik?

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egy vissza nem térítendő állami támogatás, ami azt jelenti, hogy Önnek nem kell visszafizetnie az összeget, ha teljesíti a szerződésben foglaltakat. A támogatás legfeljebb 10 millió Ft lehet. A támogatás pontos összege a támogatás céljától, a lakás vagy lakóház hasznos alapterületétől és a meglévő, illetve vállalt gyermekek számától függ.

Hány gyermektől vehető igénybe?

A CSOK-ot már 1 meglévő vagy vállalt gyermek után igényelheti.

Mekkora a támogatás összege?

600 000 Ft - 10 000 000 Ft

A támogatás összege a támogatás céljától, a lakás vagy lakóház hasznos alapterületétől és a meglévő, illetve vállalt gyermekek számától függ.

  1 GYERMEK ESETÉN 2 GYERMEK ESETÉN 3 GYERMEK ESETÉN 4 GYERMEK ESETÉN
Hasznos alapterület - új lakás, használt lakás, használt lakóház legalább 40 nm legalább 50 nm legalább 60 nm új lakás esetén legalább 60 nm, használt lakás esetén legalább 70 nm
Hasznos alapterület - új lakóház legalább 70 nm legalább 80 nm legalább 90 nm
Támogatás összege új lakás/lakóház vásárlása, építése esetén 600 000 Ft 2 600 000 Ft 10 000 000 Ft
Támogatás összege használt lakás/lakóház vásárlása, vagy meglévő lakás bővítése esetén 600 000 Ft 1 430 000 Ft 2 200 000 Ft 2 750 000 Ft

Nem felel meg a feltételeknek?

Amennyiben az új lakás vásárlására, építésre nyújtott CSOK feltételeinek nem felel meg, de a használt lakás vásárlására nyújtott CSOK feltételeinek igen, akkor a használt lakás vásárlására fordítható támogatás összege új lakás vásárlására, illetve építésre is igénybe vehető.

Egyéb tudnivalók

CSOK-hoz igényelhető államilag támogatott lakáshitel (CSOK + Hitel)

Kizárólag CSOK mellé igényelhető, a futamidő végéig fix 3 százalékos kamattal elérhető lakáshitel többgyermekes családoknak új lakás vásárlásához vagy építéséhez.

Többgyermekes családok új vagy használt lakás vásárlására, építésére speciális, fix, évi 3%-os kamatozású támogatott lakáshitelt is igényelhetnek a CSOK mellé max. 25 évre (CSOK + Hitel):

Lakáshitel egyidejű igénybevétele esetén a CSOK bírálati díját nem kell megfizetni.

Adó-visszatérítési (ÁFA) támogatás

Ha Ön új lakás vásárlás, építés, telekvásárlás esetén igénybe veszi az adó-visszatérítési (ÁFA) támogatást, akkor az állam visszatéríti az építkezéshez felhasznált anyagok és szolgáltatások számláinak, továbbá az új lakás, illetve az építési telek vételárának ÁFA-tartalmát. Ha Ön tanyán, birtokközponton, preferált kistelepülésen bővítéshez, korszerűsítéshez igénybe veszi az adó-visszatérítési (ÁFA) támogatást, akkor az állam visszatéríti a munkálatokhoz felhasznált anyagok és szolgáltatások számláinak ÁFA-tartalmát.

Milyen esetben veheti igénybe?

Ön akkor igényelheti vissza új lakás építése esetén az építési költségek, továbbá az építési telek vételárának 27%-os vagy 5%-os ÁFA-tartalmát, továbbá új lakás vásárlás esetén a telekárat is tartalmazó vételár 5%-os ÁFA-tartalmát, ha:

Ön akkor igényelheti vissza bővítés, korszerűsítés esetén az anyag és szolgáltatás költségek 27%-os ÁFA-tartalmát, ha

A 27%-os ÁFA-ra nyújtott támogatást önállóan vagy akár a CSOK-kal együtt, azzal egyidejűleg is igénybe veheti.

Az 5%-os ÁFA-ra nyújtott támogatást csak a CSOK-kal együtt, azzal egyidejűleg veheti igénybe.

Mekkora a támogatás összege?

27%-os ÁFA-ra nyújtott támogatás esetén a támogatás összege az építési költség számláinak, továbbá az építési telek vételárának ÁFA-tartalma, de legfeljebb 5 millió Ft.

5%-os ÁFA-ra nyújtott támogatás esetén a támogatás összege az új lakás vételárának, az építési költség számláinak ÁFA-tartalma, összegkorlát nélkül.

Meddig igényelheti a támogatást?

A támogatást Ön legfeljebb egy alkalommal igényelheti, a bankunknak bemutatott számlák után:

Hogyan működik?

Példa

Ha a felhasznált anyagokról és szolgáltatásokról nettó 18 millió Ft értékű számlája van, akkor 27%-os ÁFA-val számolva Önnek 4 860 000 Ft támogatás jár az adó-visszatérítési (ÁFA) támogatás keretében.

Ha az új lakás vásárlásáról nettó 50 millió Ft értékű számlája van, akkor 5%-os ÁFA-val számolva Önnek 2 500 000 Ft támogatás jár az adó-visszatérítési (ÁFA) támogatás keretében.


Mobilbankári díjmentes szolgáltatás

Ha ingatlanhitelt szeretne felvenni, Mobilbankáraink segítenek!

Miért lehet hasznos Önnek a mobilbankár?

Az ingatlanhitellel kapcsolatos információk összegyűjtése, a megfelelő megoldás kiválasztása hosszabb időt igényel. Ehhez azonban nem feltétlenül kell bemennie a bankfiókba, hanem mobilbankárunk is mehet Önhöz, és megbeszélhetik a lehetőségeket.

Miközben szakértő tanácsadónk válaszol az összes felmerülő kérdésére, együtt kitölthetik a szükséges nyomtatványokat. Ha már minden dokumentum rendelkezésre áll, akkor azokat átveszi Öntől, eljuttatja a Bankfiókba, és folyamatosan tájékoztatja Önt a hiteligény feldolgozásának előrehaladásáról és a további teendőkről. A felvett hitel összege és a bankhoz utalt jövedelem, valamint akciók és egyedi szempontok alapján Ön jelentős kamat- és díjkedvezményben részesülhet.

Hogyan veheti igénybe Mobilbankári szolgáltatásunkat?

Legegyszerűbb, ha a honlapunkon telefonos visszahívást kér, így munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot és feltesz pár kérdést. Ha megfelel az alapfeltételeknek, egyeztethetik a találkozó időpontját és helyszínét. Önnek ezután már csak egyetlen feladata marad: a megbeszélt időpontban legyen a találkozó helyszínén.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A részletes feltételekről érdeklődjön tanácsadóinknál, és tájékozódjon a www.otpbank.hu honlapon közzétett vonatkozó üzletszabályzatokból és hirdetményekből.


Minta ajánlatok, kalkulációk:


A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A részletes feltételekről érdeklődjön tanácsadóinknál, és tájékozódjon a www.otpbank.hu honlapon közzétett vonatkozó üzletszabályzatokból és hirdetményekből.

A Duna Terasz Grandeban lakás vásárlása esetén igénybevehető ingatlanhitel részletes feltételeiért látogasson el és regisztráljon a www.dunaterasz.hu oldalon, érdeklődjön a megadott telefonszámon, vagy keresse személyesen a Duna Terasz Grande Kft. munkatársait! Érdeklődését követően a Duna Terasz Grande Kft. közvetítésével az OTP felveszi Önnel a kapcsolatot a további, részletes tájékoztatás érdekében. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát, továbbá nem tartalmazza a lakásbiztosítás díját, mivel az nem ismert. Az ingatlanhitel igénybevételéhez lakásbiztosítási szerződés megkötése vagy megléte szükséges. A kölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog.

Az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az ügyfél által kiválasztott konstrukcióra az aktuális feltételek mellett adott személyre szabott ajánlatot.
Az OTP Jelzálogbank Zrt. által folyósított kölcsön esetében közvetítőként az OTP Bank Nyrt. jár el. Az OTP Jelzálogbank Zrt. a hitelbírálat jogát fenntartja.
A Lakáshitel aloldalt a Duna Terasz Grande Kft. kezeli.

Visszahívás kérése 1 perc alatt

Kövess minket!

Hírlevél feliratkozás

Ajánlatot kérek 0